Főoldal » Anyag-archívum

2016. április 15. (pénteken) az NTP-KKI-B-15-0219 „Mert a színház a szíveket melengeti” elnevezésű pályázat díszlet és jelmezkészítő diákcsapata a Színháztörténeti és Színészmúzeumban járt. A látogatás során megismerték az ország első magyar nyelvű kőszínházának és a miskolci színjátszás két évszázados - történetét, valamint az 1996 óta átépült mai színháznegyedet, épületeit, működésbeli tereit. Megismerkedtek híres miskolci színészekkel, és a színház egyéb munkatársaival. Bemutatásra került egy fényorgona is. A „Hódolván Tháliának „c. állandó kiállítás megtekintését követően jelmezek felpróbálására kaptak lehetőséget a diákok.

Rendkívül jó hangulatban telt a délután, a diákok a program során nagyon jól érezték magukat, melyet fagyizással fejeztünk be.

 

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 613 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-05-13

Megtekintések száma: 677 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-03-31

A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola sikeres pályázatot nyújtott be (Pályázati azonosító: NTP-KKI-B-15-0219) "Mert a színház a szíveket melengeti", művészeti tehetségek fejlesztése Pécsi Sándor szülővárosában címmel.

Ennek a keretében került sor 2016. február 23-án egy budapesti útra. 30 gyermek és két kísérő pedagógus (Orosz Marianna, Andrásiné Palkó Ágnes) vett részt az autóbuszos kiránduláson, melyet teljes egészében a pályázat finanszírozott.

Az egész napos programon többek között megkoszorúzták városunk híres színészének Pécsi Sándornak a sírját, majd meglátogatták a Magyar Nemzeti Múzeumot. Ezt követően elfogyasztották estebédjüket, hogy már jóllakottan tekinthessék meg a Madách Színházban a Mary Poppins c. musicalt.

A gyermekek és a pedagógusok beszámolói alapján tartalmas, színvonalas programokban gazdag napot töltöttek fővárosunkban, melynek minden pillanatát élvezték.

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 765 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-03-02

 

TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0234

Egészséges jövőkép – innováció és fejlődés a Kossuth iskolákban

 

Nagy ívű fejlesztést hajtott végre a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola Móra Ferenc és Hunyadi Mátyás Tagiskolája a KLIK Kazincbarcikai Tankerületén keresztül kapott 20 millió forintos európai uniós támogatás révén. A TÁMOP 3.1.4.C konstrukciójának nyertes projektjét a két iskola hét hónap alatt hajtotta végre. Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult programsorozatban Kossuth-díjas művészek, sztárok, világbajnok élsportolók és elismert szakemberek vettek részt.

 

Közösségi rendezvények keretében a tanulóknak a felemelkedésben magatartásmintát adó, népszerű művészekkel szerveztünk közös koncerteket, amik arra szolgálnak alapul, hogy a legtöbb gyerek számára testközelből sosem látott sztárok gondolkodásmódjukat és közösségbe illeszkedésüket segítsék. A kultúra fiatal nagyköveteként számon tartott Kávészünet zenekar után Molnár Ferenc Caramel, majd a Kossuth-díjas Radványi Balázs előadóművész léptek fel a két intézmény diákjai előtt.

 

Pályaorientációs foglalkozássorozattal próbálták meg a megismert kompetenciák révén orientálni a diákokat, hogy a mindennapi helyzetekben tanúsítható viselkedési módokat, magatartásmintákat m ... Tovább »

Megtekintések száma: 596 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-12-16

Iskolánk idén először csatlakozott a Mozdulj a klímáért! elnevezésű akcióhoz. Az október 5 - 9 között​ lezajló akcióhéten a 4., 5., 6., 7. és 8. osztályos diákok kampányfüzetekben gyűjtötték a zöld mérföldeket attól függően, hogy hányszor jöttek iskolába, illetve mentek haza környezettudatos módon. A matricák  beragasztása mellett néhányan egyéni és csoportos feladatok  megoldásában is részt vettek. Öko képregényeket és szelfiket készítettek, kocsányos tölgyet rajzoltak, és a 6.-7.-8-os tanulók élőképet formáltak a tornateremben. Sajnos ezt a rossz idő miatt a sportpályán nem tudtuk kivitelezni az összes résztvevővel.

 

 

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 596 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-10-16

Az idei tanévben ismét útra keltünk a perkupai madárgyűrűző táborba. Az idő csodálatos volt, szikrázó napsütésben töltöttük a napot. 47 felső tagozatos diák és 2 pedagógus vágott neki a Bódva-völgyi tanösvénynek, amelyen sokszor csak araszolni tudtunk a sártenger szélén, de ez csak megalapozta jókedvünket. A táborban madárgyűrűzéssel kezdtük a programot. A csúz, a meggyvágó és a királyka mellett többféle énekes kis madarat láthattunk. Végignéztük, ahogy megvizsgálták, megmérték, majd meggyűrűzték és végül szabadon engedték őket. Nagyon sok érdekes információval gazdagodtunk nemcsak a madarakkal, de a madarak téli etetésével kapcsolatban is. Ezután elindultunk a befogó hálókhoz és néhányat mi magunk gyűjtöttünk be. A program legizgalmasabb pontja az volt, amikor sikerült két jégmadarat is felfedezni a patak felett kifeszített hálóban. Igazán szerencsések voltunk, hogy két gyönyörű madarat tudtunk élőben megcsodálni. Október 19-én az alsó tagozatos tanulók indulnak majd erre az igazán izgalmas és kalandos kirándulásra.

2015. október 01.   

 

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 715 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-10-16

A Tücsökmadár Néptáncegyüttes elkezdte a 2015/16-os tanévben a foglalkozásait. 

Szerdán, pénteken 1330 - 1500-ig 

várja Körmöndi Tamás a régi és új táncosokat a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tánctermében.

Megtekintések száma: 826 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-09-16

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

2015. szeptember 1-én ismét becsengetnek és közösen megkezdünk egy újabb tanévet. Kívánunk hozzá mindenkinek sok sikert, lelkesedést, kitartást és sok-sok pozitív élményt!!!

Azonban ezt még megelőzi az ünnepélyes tanévnyitó, mely 2015. augusztus 31-én 16 órától lesz megtartva a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola mindhárom intézményében.

Sok szeretettel várunk benneteket!

Megtekintések száma: 613 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-08-30

Tisztelt Szülők!

A tankönyvosztás időpontjai előreláthatólag a következőképpen alakulnak:

2015. augusztus 26. ,27.

8.00-17.00

2015. augusztus 28.

9.00-14.00

1-3. évfolyam 2015. augusztus 31.

8.00-17.00

Helye: Kossuth Lajos Iskola tornaterme

 

Számlát a tankönyvekkel együtt, az aláírandó átadás-átvételi bizonylat kíséretében kapnak, amelynek befizetési határideje: 2015. szeptember 15.

A befizetés módjai: csekk, banki átutalás, iskolakezdési utalvány (személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a Kello Infopontokon és a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek.

Aki 4. évfolyamtól ingyenes tankönyvre jogosult, az érvényes jogosultságot igazoló iratokat (rendszeres gyermekvédelmi határozat, családi pótlék, tartós betegség miatt emelt családi pótlék igazolás ) a tankönyvosztáskor köteles felmutatni.

... Tovább »
Megtekintések száma: 902 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-08-19

Tisztelt Szülők!

Az iskolai étkezésre való beiratkozás időpontjai:

2015. augusztus 25-26. (kedd-szerda)

8.00-16.00 óra között

A kedvezményes étkezést igénylők az érvényes igazolásokat be kell, hogy mutassák a beiratkozáskor: rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat, nagycsaládosok számára a MÁK által kiadott családi pótlék igazolás, tartós betegség miatt emelt összegű családi pótlékban részesülők MÁK határozata vagy MÁK igazolása.

Tájékoztatom Önöket, hogy a tanév első napjától csak azok a tanulók étkezhetnek, akik a fenti időpontban beiratkoztak.

A később beiratkozók számára szeptember 07-től (hétfőtől) tudjuk az étkezést biztosítani.

 

Együttműködésüket köszönöm:

 

Iskolatitkár

Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola

Megtekintések száma: 656 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-08-19

« 1 2 3 4 5 6 7 »
<