Főoldal » Hirdetőtábla » Móra

A Magyar Népmese Napja
Információ | 2015-09-30, 8:10 PM

A Magyar Népmese Napját ünnepeltük

 

„A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére.” (Csernik Szende)

A népmese napját tizenegy éve, szeptember végén, Benedek Elek születésének évfordulója alkalmából ünnepeljük. A magyar népmesekincs gazdagsága tagadhatatlan. A népmesemondás hagyományos szerepe a közösségekben az összetartozást erősítette, szórakoztató formában élethelyzetek megoldására beszélt el tanulságos példákat.

A népmese, bár kezdetektől fogva kultúrákon, határokon, nyelveken keresztül vándorolt, beépítette és megőrizte az egyes népek sajátosságait. Döntő szerepet játszik a személyiség alapjainak formálódásában, megteremtésében, valamint szükség esetén helyreállításában.

 

Mi, a Móra Ferenc Tagiskolában 2015. szeptember 30-án, immár második alkalommal játékos meseutazásra hívtuk az alsó tagozatos gyermekeinket. A három állomásból álló programsorozat részeként a tanulók A csillagszemű juhász és A kőleves című magyar népmesével ismerkedtek meg részletesen, amely ismereteikről egy kvízjátékban és az óriás interaktív társasjátékban adhattak számot. Játékos mozgások kíséretében a tornateremben a fiúk „sárkányvadászaton”, míg a lányok „békacsókoláson” vehettek részt. A nap alkalmából hetekkel korábban „Meserajz”-pályázatot hirdettünk meg alsó és felső tagozatos tanítványaink részére, melyre számtalan értékes műalkotás készült. A zsűri által díjazott rajzok kiállításra kerülnek majd iskolánkban.

/A Magyar Népmese Napján készült fotókat a „ fotóalbumok” menüpontban tekinthetik meg./

Molnár Ildikó

Hozzáadta:: Ildikó |
Megtekintések száma: 215 | Érvényessége: 2015-10-30 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
avatar
<