Főoldal » Pályázat - Színház

2016. május 30-án hétfőn az NTP-KKI-B-15-0219 „Mert a színház a szíveket ,melengeti „c. program keretében színháztörténeti vetélkedő került lebonyolításra a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolában. A tanulók, a feladatokon keresztül, csoportban számot adtak, a különböző programok kapcsán ( Színházlátogatás, a táborban szervezett drámafoglalkozások, a Színész-és Színháztörténeti múzeumban tett látogatás…) szerzett színháztörténeti ismereteikről, játékos formában összegezték azokat. A szervezők igyekeztek minél több gyakorlati vonatkozású feladatot kitalálni a diákok számára, ezzel honismereti, helytörténeti, színháztörténeti, irodalmi, és színház-technikai ismereteiket bővítették, gyakorolták kreatív feladatokon keresztül, összegezték Pécsi Sándor munkásságával kapcsolatos ismereteiket is egyben. A verseny rendkívül jó hangulatban telt, a tanulók örömmel vettek részt ezen a programot záró eseményen.

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 649 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-06-28

2016. május 27-én eljött a várva várt nap. 5 hónapos aktív, alkotómunka után elérkezett a megírt színdarab előadása, melyet az NTP-KKI-B-15-0219 "Mert a színház a szíveket melengeti" c. pályázat keretén belül valósítottunk meg. Mind a 3 alkotócsapat (színműíró, dallamvilág, jelmezek és díszletek ötletháza) együtt izgult, hogy jól sikerüljön az előadás, gördülékenyen menjen minden. A tervezett két előadás helyett a nagy érdeklődésre való tekintettel beiktattunk egy nyilvános főpróbát, így a darabot 3-szor adtuk elő. Nagy tapsot kaptunk valahányszor előadtuk a produkciót. Az előadások végén boldog mosolyt, megkönnyebbült arcokat és könnytől csillogó szemeket lehetett látni. Úgy éreztük, hogy megérte a sok fáradság, és igazi csapattá kovácsolódtunk. Köszönet illeti a gyerekeket, hiszen nélkülük nem ment volna a munka. Időt és fáradságot nem kímélve dolgoztak az előadásért. A siker pedig nem maradt el!!!

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 806 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-06-19

 

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 716 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-05-20

Az esemény az NTP-KKI-B-15-0219 számú "Mert a színház a szíveket melengeti" című pályázat keretein belül valósul meg.

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 760 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-05-20

Az NTP-KKI-B-15-0219 "Mert a színház a szíveket melengeti" pályázat keretében 2016.április 23-25-ig tehetséggondozó táborban vettünk részt Szilvásváradon, a Lipicai Hotelben szálltunk meg.

Reggel 8 órakor indultunk. Az utazás 1 órát vett igénybe. Elfoglaltuk a szállásunkat, azután rögtön következett az első program. Amíg a csoport fele lovagolt, addig a másik fele Land Rover túrán vett részt. Ezt követően visszamentünk a szállásra, megebédeltünk majd kaptunk egy óra szabadidőt, hogy megismerkedjünk a szálláshellyel. Ezután egy rendhagyó történelem óra következett, ahol a régészeti leleteket vizsgáltunk, és íjászkodtunk. A második nap délelőttjén elkezdtük az összpróbákat, ami ebédig tartott. Aztán kézműves foglalkozáson vettünk részt, ahol karkötőket vagy nyakláncokat készítettünk. Ezt néhány óra újabb gyakorlás követte. A színdarab az általunk írt szövegkönyvből született. Az utolsó napon jutalomként, a sok munkáért, Egerszalókra mentünk strandra. Mindenki nagyon élvezte a tábort, a különböző programokat. Remek hangulatban teltek a próbák és a napok.

Terveink szerint a színdarab 2016. május 27-én kerül bemutatásra a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolában. Reméljük, hogy min ... Tovább »

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 614 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-05-20

2016. április 15. (pénteken) az NTP-KKI-B-15-0219 „Mert a színház a szíveket melengeti” elnevezésű pályázat díszlet és jelmezkészítő diákcsapata a Színháztörténeti és Színészmúzeumban járt. A látogatás során megismerték az ország első magyar nyelvű kőszínházának és a miskolci színjátszás két évszázados - történetét, valamint az 1996 óta átépült mai színháznegyedet, épületeit, működésbeli tereit. Megismerkedtek híres miskolci színészekkel, és a színház egyéb munkatársaival. Bemutatásra került egy fényorgona is. A „Hódolván Tháliának „c. állandó kiállítás megtekintését követően jelmezek felpróbálására kaptak lehetőséget a diákok.

Rendkívül jó hangulatban telt a délután, a diákok a program során nagyon jól érezték magukat, melyet fagyizással fejeztünk be.

 

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 603 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-05-13

A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola sikeres pályázatot nyújtott be (Pályázati azonosító: NTP-KKI-B-15-0219) "Mert a színház a szíveket melengeti", művészeti tehetségek fejlesztése Pécsi Sándor szülővárosában címmel.

Ennek a keretében került sor 2016. február 23-án egy budapesti útra. 30 gyermek és két kísérő pedagógus (Orosz Marianna, Andrásiné Palkó Ágnes) vett részt az autóbuszos kiránduláson, melyet teljes egészében a pályázat finanszírozott.

Az egész napos programon többek között megkoszorúzták városunk híres színészének Pécsi Sándornak a sírját, majd meglátogatták a Magyar Nemzeti Múzeumot. Ezt követően elfogyasztották estebédjüket, hogy már jóllakottan tekinthessék meg a Madách Színházban a Mary Poppins c. musicalt.

A gyermekek és a pedagógusok beszámolói alapján tartalmas, színvonalas programokban gazdag napot töltöttek fővárosunkban, melynek minden pillanatát élvezték.

Kategória: Pályázat - Színház | Megtekintések száma: 755 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-03-02

<