Főoldal » Hirdetőtábla » Móra

KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG
Információ | 2015-12-25, 11:52 AM

KARÁCSONYT KÖSZÖNTÖTTÜK

 

Minden család életében fontos szerepet kapnak az ünnepek, ki-ki a maga módján ünnepel, másként éli meg ezeket a napokat, mint a hétköznapokat. Ha karácsony közeledik, mindannyiunkat örömteli várakozás tölt el. Várjuk az ünnepélyes szép estét, a tündöklő fát, a gondtalan együttlétet, az ajándékokat és egyfajta csodát. De mindenkinek szüksége van a szeretet ajándékára is, mert a szeretet nélkül még a boldogságunkat sem találjuk meg.

Ha a lelkünk egymáshoz ér, az adja az ünnep igazi értékét és melegét. Ha emellé szépen terített asztal is társul, finom étkekkel, az emeli természetesen az ünnep fényét. De szeretet nélkül az anyagi világ értéktelen és elenyésző halmai lesznek csupán.

Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.

Iskolánk tanulói ezt a féle csodát próbálták bemutatni egy hétköznapi kisfiú szemszögéből, aki egy különös utazáson vesz részt. Az utazása során találkozik a pásztorokkal, a királyokkal, Józseffel, Máriával, a kis Jézussal és az angyalokkal, ahol is megnyílik a szeme felismeri a Karácsony lényegét, valódi üzenetét.

Az ünnepi műsor 2015. december 18-án volt, ahol is a harmadikos tanulóink és iskolánk alsós énekkara lépett fel. Felkészítő nevelők: Petes Viktória és Molnár Ildikó tanítók. A műsor alatt citerán kísért: Samu Ágnes zenetanár.

Hozzáadta:: Ildikó | | Címkék (kulcsszavak): karácsony
Megtekintések száma: 263 | Érvényessége: 2016-01-25 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
<