Főoldal » Hirdetőtábla » Móra

projektnap
Információ | 2017-04-28, 9:21 PM

"Utazás a Föld körül" címet adtuk április havi projektünknek, melyet a tavaszi szünet utáni napokban tartottunk iskolánkban.

19-én rendhagyó tanítási órák keretében környezetvédelmi és csillagászati ismeretekkel gazdagítottuk tanulóinkat. A játékos feladatokat főképp csoportmunkák keretében oldottuk meg: tesztek, memóriajátékok, kirakók, színezők, filmnézések, plakátkészítés, daltanulás, használtelem-gyűjtés, stb. Előzetes feladatként az osztályok tablót készítettek, melynek "Helyünk a Világegyetemben" címet adtunk. A kiállítás az aulában tekinthető meg. A nap fénypontját az Utazó Planetárium előadásai adták, ahol is tanulóink a csillagokkal, a bolygókkal, valamint a Naprendszerünkkel ismerkedhettek meg. Az előadások megvalósításához jelentős anyagi támogatást nyújtott a helyi Lengyel- és Német Nemzetiségi Önkormányzat, mely gesztusért nagyon hálásak vagyunk és köszönjük szépen a támogatást!

Iskolánk is csatlakozott az "Énekelj a Földért!" csapataihoz, így április 21-én délelőtt minden tanulónkkal együtt gyújtottunk gyertyát és énekeltük közösen Bagdi Bella és az Oscar-díjas Mindenki kórussal a Föld-napi országos dalt.

Reméljük, hogy a projektnapok élményei közelebb vitték tanulóinkat a környezettudatos-életmódhoz és hogy ezzel mi is tettünk egy keveset éltető bolygónk, a Föld védelméért :)

 Több képet iskolánk Facebookos oldalán  láthatunk.

Hozzáadta:: Ildikó |
Megtekintések száma: 220 | Érvényessége: 2017-05-28 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
<