Főoldal » Hirdetőtábla » Móra

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY
Információ | 2015-12-16, 5:21 PM

TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0234

Egészséges jövőkép – innováció és fejlődés a Kossuth iskolákban

 

Nagy ívű fejlesztést hajtott végre a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola Móra Ferenc és Hunyadi Mátyás Tagiskolája a KLIK Kazincbarcikai Tankerületén keresztül kapott 20 millió forintos európai uniós támogatás révén. A TÁMOP 3.1.4.C konstrukciójának nyertes projektjét a két iskola hét hónap alatt hajtotta végre. Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult programsorozatban Kossuth-díjas művészek, sztárok, világbajnok élsportolók és elismert szakemberek vettek részt.

 

Közösségi rendezvények keretében a tanulóknak a felemelkedésben magatartásmintát adó, népszerű művészekkel szerveztünk közös koncerteket, amik arra szolgálnak alapul, hogy a legtöbb gyerek számára testközelből sosem látott sztárok gondolkodásmódjukat és közösségbe illeszkedésüket segítsék. A kultúra fiatal nagyköveteként számon tartott Kávészünet zenekar után Molnár Ferenc Caramel, majd a Kossuth-díjas Radványi Balázs előadóművész léptek fel a két intézmény diákjai előtt.

 

Pályaorientációs foglalkozássorozattal próbálták meg a megismert kompetenciák révén orientálni a diákokat, hogy a mindennapi helyzetekben tanúsítható viselkedési módokat, magatartásmintákat megismerjék, kipróbálják.  A szakemberek gyakorlati síkra terelve és helyzetgyakorlatokra alapozva tartották a foglalkozásokat, amelyek központi motívuma a munkaerő piaci környezet mellett az önmagunkról kialakítandó reális kép volt.

 

Tanórán kívüli szabadtéri mozgásos rendezvények keretében Katus Attila világbajnok élsportoló tornája után a Pécsi Sasok másik híres frontembere, Szentgyörgyi Romeo hatszoros aerobic világbajnok tartott csoportos tréninget, majd mentálhigiénés előadást. Újabb alkalommal Pálos Attilával és Nagy Dániellel, a Vitakid SE és Mens Mentis szakembereivel találkoztak a diákok. A BootCamp edzés az amerikai tengerészgyalogság erőnléti kiképzési módszereit tette a hétköznapi emberek számára elérhetővé. Gyerekeknek speciális tréninget fejlesztettek ki, figyelembe véve az életkori sajátosságokat.

 

Az idegen nyelvi tanulás az egyik központi eleme volt a pályázatnak. Angol és német témahetet szerveztek a diákoknak, amelynek célja a tanulók érdeklődésének felkeltése volt a két nyelvterület kultúrája iránt, a célnyelv országának megismerésével. Ének, földrajz, idegen nyelv, irodalom, történelem, rajz és testnevelés tárgyakból, a projektpedagógia módszereivel felfűzve tartottak foglalkozássorozatot. Nyáron is folytatódott a gyerekek képzése: 2015. június 25-29 között a nagyvisnyói Boróka táborban 30 tanuló érkezett két feladatellátási helyről, a Móra és a Hunyadi iskolából, hogy gyakorolják az idegen nyelveket.

 

Informatikai képzéssorozaton, amit a digitális eszközök gyakorlati használatát ismertették. A pedagógusok továbbképzése differenciált pedagógiai módszertanból is sikeres volt. A tanításban a dráma eszközeinek használata a különböző összetételű diákcsoportoknál, valamint a hátrányból induló gyerekek felzárkóztatásánál és a tehetséggondozásban mind a tematika részét képezte.

Akkreditált tanfolyamot is tartottak a tanároknak: a konfliktuskezelésről, a lelki egészség kialakításáról, harmóniában tartásáról 30 órás akkreditált képzés szólt.

 

A projekt a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását és az újszerű pedagógiai módszerek bevezetését célozta meg. A pályázatban vállalt szakmai programelemeket és a fotókat a  sajoszentpeter.innovativiskola.hu című weboldalon tetté nyilvánossá.

Hozzáadta:: Gábor | | Címkék (kulcsszavak): pályázat, SAJTÓKÖZLEMÉNY, ZÁRÓ
Megtekintések száma: 241 | Érvényessége: 2016-01-16 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
<