Főoldal » Hirdetőtábla » Kossuth

Hírdetések a kategóriában: 11
Összes látható hirdetés: 1-10
Oldalak: 1 2 »


Sorbarendezés: Dátum szerint · Megnevezés szerint · Értékelés szerint · Hozzászólások szerint · Megtekintések szerint

Az elektronikus levelezés elterjedésével a hosszú évtizedeken keresztül népszerű képeslapok jelentősége erősen háttérbe szorult. Manapság könnyebb és kényelmesebb az ünnepi jókivánságainkat e-mail-ben, vagy sms-ben kifejeznünk a címzettnek, holott egy szép, kézbe fogható képeslap varázsát éppen az adja, ami az elektronikus változatból elveszik: a személyesség és a fontosság érzése.

Az ötletes, saját kézzel készített képeslapnál nincs szívet melengetőbb üdvözlet a távoli rokonoktól, barátoktól. Ezért az iskolai könyvtár egy kis karácsonyi kézműveskedésre, képeslap készítésére hívta meg a 4.a és a 4. b osztály tanulóit.

Kossuth | Megtekintések száma: 244 | Dátum: 2016-12-17

Karácsonyra készülődvén az idén adventi koszorú készítő versenyt hirdettünk meg a Kossuth Lajos Általános Iskola székhelyintézményében.

Felhívásunkra 29, jeligével ellátott alkotás készült el. A zsűri véleménye mellett mindenki leadhatta szavazatát a portán elhelyezett szavazóládában, amelynek eredménye a következőképpen alakult:

Közönségdíj: „Advent az erdő szélén”
I. helyezett: „ Békesség”
II. helyezett: „Varázserdő”
III. helyezett: „Baba 12”
IV. helyezett: „Honey”

Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek köszönjük a munkáját!

Az iskola vezetősége

 

Kossuth | Megtekintések száma: 300 | Dátum: 2016-12-03

Kossuth | Megtekintések száma: 316 | Dátum: 2016-03-31

2015. szeptember 25-én 10. alkalommal rendezték meg a Kutatók éjszakáját.

Közel 100 fővel vettünk részt a Miskolci Egyetemen szervezett programokon, ahol formabontó módon ismerkedtünk meg a fizika és a kémia varázslatos világával.

Képek megtekinthetők itt.

Kossuth | Megtekintések száma: 198 | Dátum: 2015-10-05

Az idei  Kossuth  Napok vizuális kommunikáció témakörben meghirdetésre került pályázatának legfontosabb célkitűzése az volt, hogy minél kevesebb megkötésekkel a Labirintus témában diákcsoportok, vagy egyének hozzanak létre a velük együttműködő segítő pedagógussal közösen egy látványos, vagy praktikus labirintust. A témaválasztásban is a tanulóink véleményére támaszkodtunk, a velük folytatott beszélgetések kapcsán alakult az ki. Nem véletlen tehát, hogy bár a diákjaink ötletein, megoldásain van a hangsúly, mégis a megszokottól nagyobb szerepet kap a tanár személyisége, tudása, ismeretei, érdeklődése.  A partnerség tanuló és tanár között, ennek a hangsúlyozása fontos célja volt a feladatkiírásnak.  Ez a kommunikációs alapja egy oktatási helyzetnek.

 Bár a megoldások mindegyike valamilyen vizuális formában kell hogy megjelenjen, nem mindegyiknek kizárólagos célja is egyben.  A vizualitás néha eszköz arra, hogy más problémák megoldására sarkalljon.

 Ilyen egyéni megoldás a Kurucz Gábor tanár úr által végig kísért informatikai játékok, vagy a Szász Laura tanárnő és a nyolcadikosok által megalkotott számok labirintusa, vagy az irodalmi képvers formában megjelenő verslabirintus, melyet Mostisch Viktóriának és ötödikes csapatának köszönhetünk, vagy a  6.b osztály animációs megoldásai. Ide sorolom, a Hunyadi Mátyás Tagiskola 7. osztályosainak történelmi társasjátékát is.

A kiírásban szerepelt, hogy ahol lehetséges, érvényesüljenek az újrahasznosított anyagok az alkotásokban. Van olyan megoldás, amely elsősorban erre a szempontra figyelt, ezt hangsúlyozta.

Az oktatás egyik legfontosabb kérdése, hogyan lehet egy gyereket motiválni egy feladat megoldására sarkallni, hogyan tudjuk megtalálni azt a formát, vagy gondolatot, ami egy adott gyereket, vagy csoportot elindít egy megoldás felé, és képes lesz az általa eltervelt módon és ütemben eljutni egy megoldásig.

Egyéni és informatikai gyerekmunkák a Kossuth Lajos Általános Iskolában készültek. A csoportos kategória lett az iskolák versenye idén.

 

Díjazottak

Egyéni kategória:

1. Prókai Bence 6.c Kossuth Lajos Általános Iskola

2. Badalik Zsófia 5.d Kossuth Lajos Általános Iskola

3. Tanyik Tirza 6.a Kossuth Lajos Általános Iskola

Különdíj:  Behunszky Eszter 5.d Kossuth Lajos Általános Iskola

 

Csoportos kategória:

1. Gres Sándor és Molnár Mátyás Móra Ferenc Tagiskola 7. osztály

2. Hunyadi Mátyás Tagiskola 7. osztályos csapata Lukovics Alexanda, Lujdort Máté, Lovas Laura, Guba Péter

3. Kossuth Lajos Általános Iskola 5.b osztálya Gríz és mák c. alkotása

 

Csoportos különdíjak:

-Tanyik Tirza, Ronecz Izabel, Kerekes Bernadett, Bodgál Alexandra 6. a Kossuth Lajos Általános Iskola

-Kutasi Erzsébet és Képes Brigitta Móra Tagiskola 7. osztály

-Kossuth Lajos Általános Iskola 6.b osztályának Stabilintus című animációja.   Bukszár Alexa, Kalocsai Édua, Szilvási Petra az alkotók

Informatikai kategória:

1. Szolnoki Enikő 5.c Kossuth Lajos Általános Iskola

2. Haraszti Dániel, Prokob Dániel 8.a Kossuth Lajos Általános Iskola

3. Tőkés Ábrahám 7.a Kossuth Lajos Általános Iskola

Informatikai kategória különdíj: 

Tucsa Martin 7.a Kossuth Lajos Általános Iskola

Kossuth | Megtekintések száma: 322 | Dátum: 2015-04-24

Az első és a második évfolyammal látogatást tettünk a városi könyvtárban, ahol húsvétváró kézműves foglalkozáson vettünk részt. A gyerekek jól érezték magukat és a készített tárgyakat haza vihették.

Akik ide nem jutottak el, azok az iskolai könyvtárban ”kézműveskedhettek” délután. Az idő jó hangulatban és gyorsan telt el, nagyon szép és különleges munkák születtek. Mindenki lelkesen dolgozott, ezért tervezzük még további barkácsoló délutánok lebonyolítását.

Kossuth | Megtekintések száma: 234 | Dátum: 2015-04-19

A téltemetés régi népszokás. Ma már vidéken is csak elvétve ismerik és tartják meg ezt a hagyományos, régi ünnepet, amely úgy zajlik, hogy a gyerekek készítenek egy bábot, az úgynevezett kiszebábot, valamint különféle zajkeltő szerszámokat, majd kivonulnak a térre - élükön egy dobossal és egy kikiáltóval - miközben télűző rigmusokat kiabálnak például: Haj, ki kisze haj, kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget, haj kisze haj, és közben zörgetik a zajkeltő eszközöket, dudákat, sípokat, dobokat.

A kerengőzés a téren felállított máglyánál ér véget. Amíg a tüzet meggyújtják, a gyerekek és felnőttek gondűző cédulákat erősítenek a kiszebábra. A papírdarabokra ráírják, ki mitől szeretne megszabadulni, rossz álmoktól, betegségtől, félelmektől, majd a bábot bedobják a tűzbe. A máglya elhamvadásáig a felnőttek és a gyerekek tavaszköszöntő versikéket mondanak és énekelnek. A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bútól és bajtól.

Iskolánk 1. és 2. osztályos tanulói ezt a régi néphagyományt elevenítették meg, saját készítésű busó álarcban és zajkeltő eszközökkel búcsúztatták el a telet.

Dobosunk Kalocsai Attila 4. a osztályos tanuló volt.

Tavaszköszöntő verset Frei Milán 8. b osztályos tanuló mondott:

Februárban, farsang felé
elkergetjük a telet,
bár szép volt a nagykarácsony,
fáztunk éppen eleget,
kérünk egy kis meleget!

Jelmezt öltünk, síppal-dobbal
lármázunk egy keveset,
hogy a hosszú, szürke álom
érjen véget, ha lehet,
s ne hozzon több hideget.

Kossuth | Megtekintések száma: 253 | Dátum: 2015-03-10

Felsős farsang

2015.02.13. 16.00-20.00

Alsós farsang

2015.02.20. 16.00-20.00

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!!

Kossuth | Megtekintések száma: 297 | Dátum: 2015-01-29

A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola pingpong versenyt szervezett 2014.12.09-én 14 órától.
A résztvevők eredményességi sorrendben.
  I.   Kossuth Lajos Általános Iskola
  II.  Móra Ferenc Tagiskola
  III. Hunyadi Mátyás Tagiskola

Gratulálunk nekik a kiváló teljesítményükért!

Kossuth | Megtekintések száma: 245 | Dátum: 2014-12-12

2014. december 19-én 900-tól Karácsonyi hangverseny lesz a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.

Sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

Kossuth | Megtekintések száma: 238 | Dátum: 2014-12-11

1-10 11-11
<