Főoldal » 2017 » Április » 27 » Negyedik nap - tanulónk tollából
2:18 PM
Negyedik nap - tanulónk tollából

Ma reggel szomorúan búcsúztunk a szállásunktól, ahol az elmúlt néhány napot töltöttük. Deregnyőben a református egyház épületébe voltunk elszállásolva.

Első megállónkhoz utaztunk, Nagyráskára mentünk, ahol egy nagy tanyán találkoztunk a régi magyar állatfajtákkal. Megnéztük a manapság ritka bivalyt is, akiket nem lehetett lefényképezni, mert a féltek a fényképező géptől, mi pedig attól, hogy a vaku fényére felbőszülnek. Nyuszikákat, kis kecskéket, lovakat, kis pónit, kis csacsit is simogattunk. Megnéztük közben a pulykát, a libát, a kacsát, a fácánt és a malacot illetve beszélgettünk a pulykákkal. Utána elmentünk a gazdaság területén található múzeumba, ahol régi használati tárgyakat néztünk meg, amik közül többet ma is használnak a lovaknál. Ezután mindenki nagy örömére lovagoltunk. Senki sem esett le nagy örömünkre. Viki nénit is feltoltuk a lóra J (azért ez nem teljesen így történt).

Ezután Bodrogszerdahelyre utazunk, ahol a Vécsey kastélyt látogattuk meg. Itt Kossuth Lajosról hallgattunk meg különböző történeteket, majd emlékszalagot kötöttünk a Kossuth emléktáblánál és fotókat is készítettünk.

Elmentünk körutazásunk utolsó helyszínére Borsiba, ahol II. Rákóczi Ferenc fejedelmünk is született. Hallottunk életéről. Vezetőnk Pista bácsi énekel, táncolt, verselt egyszemélyes showman volt. Megnéztük a bölcsőt, zászlókat és egyéb érdekes dolgot is láthattunk. Búcsúzásképpen még megkoszorúztuk II. Rákóczi Ferenc mellszobrát.

Fájdalmasan intettünk búcsút Felvidéknek, ahol a magyar testvéreink laknak és nagyon reméljük, hogy sokat találkozunk még velük.

Dedics Regina
2017. 04. 27.

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 604 | Hozzáadta:: Gábor | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
<