Főoldal » 2016 » Október » 07

Ezzel a címmel nyújtott be pályázatot a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy a Határtalanul program keretében hetedik osztályosaink szlovákiai kirándulását támogassa.

A Határtalanul! program célja: a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szerezhetnek a külhoni magyarságról, életéről.

Az EMMI a győztes HAT-16-01-0366 pályázati számmal iskolánk 4 napos szlovákiai kirándulásának lebonyolítását támogatta 1.535.000 Ft-tal.

A pályázatnak köszönhetően 44 tanulónk és 5 pedagógus vehet részt a kiránduláson 2016. október 09. és október 12. között.

A négy nap alatt eljutunk Kassára, Borsiba, Nagykaposra, Dobóruszkára

Megismerjük azokat a helyszíneket, amelyek összeforrtak II. Rákóczi Ferenc, Dobó István és Andrássy Gyula nevével, és nem utolsó sorban gyönyörködhettünk a csodálatos Felvidéki panorámában.

A gyerekek a 4 nap során olyan ismeretekre is szert tesznek, amit a későbbi tanulmányaik során is jól hasznosíthatnak. Az Felvidéken töltött napok alatt lehetőségünk van megismerkedni ottani magyar gyerekekkel.

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 700 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2016-10-07

<