Főoldal » 2015 » Április » 21 » A Föld napja Április 22.
12:19 PM
A Föld napja Április 22.

2015 az évfordulók éve - idén ünnepli 25. évfordulóját a magyarországi Föld napja mozgalom, és ez a 45. évfordulója a Föld napja világmozgalomnak. Sokat tettünk, de nem eleget - ezért is volt 2014 az eddigi legmelegebb év a Földön a mérések 1900 körüli kezdete óta. 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk.

Mit tehetsz? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszon- növényeket, komposztálj, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, készétel helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, az egészségnek.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

Cselekedj Te is!

 

Iskolánk ezen a napon izgalmas és élményekkel teli programmal várja tanulóit. Érdekes feladatok és versenyek formájában avatjuk be őket a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás világába. Egy látványos és érdekes előadáson is részt vesznek a felső tagozatos gyerekek. Délelőtt elültetjük az év fáját, a kocsányos tölgyet, délután pedig szebbé, zöldebbé varázsoljuk udvarunkat közös munkával.

Szeretettel várjuk a szülőket is ezen a napon 12 óra után!

Tegyük szebbé, élhetőbbé környezetünket együtt!

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 277 | Hozzáadta:: Gábor | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
<