Főoldal » 2015 » Március » 25

A Föld órája magyar honlapja

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, melyet a WWF hívott életre, hogy megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják ki és le egy órára a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseket.

A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából. Ekkor Sydney-ben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira. Azóta globális klímavédelmi akcióvá nőtte ki magát az esemény. Több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. Olyan nevezetességek sötétülnek el, mint például a pekingi Tiltott Város, a római Trevi Kút, az egyiptomi piramisok, a párizsi Eiffel torony és a Notre Dame, és lekapcsolják a világ legmagasabb épületeinek fényeit is. 2008-ben vált nemzetközivé a kezdeményezés. Ebben az évben csatlakozott Magyarország is né ... Tovább »
Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 750 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-03-25

Iskolánk tanulóinak versenysorozatot hirdetünk, mely a Víz világnapjától (márc.22.) a Föld világnapjáig (ápr. 22.) tart. Három hét alatt három versenyfeladatot kell megoldaniuk, melyek az ez idő alatt ünnepelt jeles napokat ölelik fel.

Az 1. forduló (márc.23-27.) a Víz világnapját és a Meteorológiai világnapot, a 2. forduló (márc.30.-ápr. 10.)az Űrhajózás világnapját és a Csillagászat világnapját, a 3. forduló (ápr.13-17.) a Föld napját dolgozza fel különböző feladatokkal.

A verseny eredményének kihirdetésére a Föld napján kerül sor.

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 568 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-03-25

<