Főoldal » 2017 » Október » 26

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezést a Kossuth iskola október 20-án. Az ünnepi műsort a hetedik osztályos tanulók adták.

A szereplők szavalatai, az énekkar drámai hangulatú dalai, a tánc és a forradalmat jelképesen megjelenítő dramaturgiai elemek emelkedett hangulatot teremtve emlékeztettek elődeink hősiességére, s nemzeti ünnephez méltóan az összetartozás érzését keltették.

... Tovább »

Megtekintések száma: 808 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-10-26

2017-ben ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Az Arany-emlékév kapcsán indította országjáró körútjára a Petőfi Irodalmi Múzeum az író életét és munkásságát bemutató mozgókiállítását, amely a humán munkaközösség közreműködésével október 13-án iskolánkba is ellátogatott. Az egyedi látványvilágú kiállítást mindhárom intézmény tanulói örömmel és kíváncsisággal telve látogatták. A tárlat versek, képek, relikviamásolatok, játékok és digitális eszközök segítségével mutatta be Arany János életművét, s költészetének máig ható jelentőségét. Igazi élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Képek ITT

Farkas Ingrid

 

Megtekintések száma: 788 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-10-26

<