Főoldal » Anyag-archívum

2015. március 23.

Minden évben ezen a napon ünnepli a Meteorológiai Világszervezet, a WMO (World Meteorological Organization) Világszervezet 191 tagja és a meteorológusok világméretű közössége együtt a Meteorológiai Világnapot.

A 2015-ös világnap témája: „Alkalmazkodjunk okosan! Váltsuk tettekre éghajlati ismereteinket!”.

Országos Meteorológiai Szolgálat hírei

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 379 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-03-24

Kedves Gyerekek és Kollégák!

Március 22-én ünnepeljük a Víz világnapját. Kérünk mindenkit, hogy az aznapi ruházatában jelenjen meg a kék szín (amennyiben lehetséges), ezzel is tisztelegjünk a jeles nap előtt!

 

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 351 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-03-20

Novemberben iskolánkban az alsós osztályok vidám, játékos foglalkozásokon, a felsős tanulók érdekes, vetített előadásokon ismerkedhettek meg a fehér gólya életének titkaival és védelmének lehetőségeivel. A foglalkozásokat V. Litkei Krisztina, a Magyar Madártani Egyesület Gömör-Tornai csoportjának oktatási felelőse vezette.

A foglalkozás nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek természetszeretete, madárbarát viselkedése tovább fejlődjön, és a későbbiekben a környezetüket és az élőlényeket óvó, a természeti környezetet szerető felnőttekké váljanak.

A program zárásaként került megrendezésre egy két fordulós, levelezős verseny, mely február hónapban zajlott le. A versenyen diákjaink három korcsoportban mérhették össze tudásukat más iskolák tanulóival.

A versenyen elért eredményekre méltán büszkék lehetünk:

            Cseperedők korcsoport (3-4. osztály):

                          II. hely Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola    4.A osztály

                                               & ... Tovább »

Kategória: Ökoiskola | Megtekintések száma: 384 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-03-20

„Mert ne feledd magyarnak lenni büszke gyönyörűség”

Ezzel a címmel nyújtott be pályázatot a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy a Határtalanul program keretében hetedik osztályosaink erdélyi kirándulását támogassa. A Határtalanul! program, célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. Az EMMI a győztes HAT-14-01-0336 pályázati számmal iskolánk 4 napos erdélyi kirándulás lebonyolítását támogatja 1.231.270 Ft-tal. A pályázatnak köszönhetően 44 tanulónk és 5 pedagógus vehet részt a kiránduláson 2015. április 1. és április 4. között. A négy nap alatt eljutunk Nagyváradra, Nagyszalontára, Csucsára, Kolozsvárra, Tordára, a Király hágóra, a tordai sóbányába, Gyulafehérvárra és Aradra. Megismerjük azokat a helyszíneket, amelyek összeforrtak Szent László, Hunyadi János, Hunyadi Mátyás, Bethlen Gábor és az aradi vértanúk nevével. De megismerjük Aran ... Tovább »

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 430 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2015-03-20

« 1 2 ... 5 6 7
<