Főoldal » Anyag-archívum

Kedves Érdeklődők!

Megújult iskolánk honlapja,
melyet a következő URL címen, vagy az alábbi linken érhetnek el.

http://www.kossuth-sajoszentpeter.sulinet.hu

Iskolánk új honlapja

Kurucz Gábor

Megtekintések száma: 356 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-12-09

Idén november 21-én került sor a hagyományos Lévay József Szavalóverseny megrendezésére.

A Kazincbarcikai Tankerületből összesen 42 résztvevő tanuló jött el, 27 fő alsóbb ( 4-5-6. évfolyam ), illetve 15 fő a felsőbb évfolyamok ( 7-8. évfolyam) közül.

Iskolánkat 6 versenyző képviselte:

Budaházi Fanni, Varga Ádám, Goór Csenge, Goór Kristóf, Juhász Áron, Kecskés Lili

Közülük az alsóbb kategóriában Varga Ádám 3. helyezést ért el. (felkészítő pedagógus Farkas Ingrid) A felsőbb kategóriában Goór Csenge különdíjas lett (felkészítő pedagógus Tőzsérné Király Enikő), s a szakértő zsűri Kecskés Lilinek adta az első helyet (felkészítő pedagógus Mostisch Viktória). Az ő produkcióikat még hallhatjuk a hét rendezvényei során a csütörtöki fotókiállítás megnyitóján és a vasárnapi záróünnepélyen. Gratulálunk nekik és további sikereket kívánunk!

Mostisch Viktória

Megtekintések száma: 364 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-11-22

Kedves Szülők, Gyerekek!

 

Iskolánkban

ADVENTI NAPTÁR KÉSZÍTŐ VERSENY

indul.

... Tovább »

Megtekintések száma: 416 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-11-17

Kedves 8. osztályos Diákok! Kedves Szülők!

A központi felvételit szervező intézmények névsora a következő linken érhető el:

LETÖLTHETŐ INTÉZMÉNYI NÉVSOR

A központi felvételihez szükséges jelentkezési lap az alábbi linken tölthető le:

KÖZPONTI FELVÉTELI LETÖLTHETŐ JELENTKEZÉSI LAP 

Megtekintések száma: 939 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-11-15

Kedves Továbbtanuló Diákjaink!

A cikk alján található itt feliratra kattintva olvashatjátok a pályaválasztási kiállításon begyűjtött iskolák röplapjairól kimazsolázott információkat az indított szakokkal kapcsolatosan. Sajnos nem volt egyértelmű az összes tájékoztató:(, ezért ha valaki több információt szeretne, valamelyik iskoláról kérem, hogy keresse fel osztályfőnökét, vagy az iskola honlapján tájékozódjon tovább, és vegye fel a kapcsolatot a kiszemelt intézménnyel!

Jó böngészést Nektek és Szüleiteknek! Relax ;)

Táblázat megtekinthető:
... Tovább »

Megtekintések száma: 456 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-11-14

Ezzel a címmel nyújtott be pályázatot a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola az Emberi erőforrások Minisztériumához, hogy a Határtalanul program keretében hetedik osztályosok erdélyi kirándulását támogassa. Az EMMI 2 212 000 Ft-tal támogatta iskolánk 4 napos erdélyi kirándulásának lebonyolítását.

A pályázatnak köszönhetően 44 fő 7. osztályos tanuló és 4 pedagógus vehet részt a kiránduláson 2018. május 27. és május 30. között. A négy nap alatt eljutunk Szatmárnémetibe, Zilahra, Koltóra, Nagykárolyra, Nagybányára, Erdődre, Szilágybagosra, Bánffyhunyadra, Kolozsvárra és Kalotaszegre.

Megismerjük azokat a helyszíneket, amelyek összeforrtak Petőfi Sándor, Arany János, Kölcsey Ferenc és Ady Endre nevével.

Történelmi, irodalmi, kultúrtörténeti és természetföldrajzi ismereteink elmélyítésén túl lehetőségünk lesz megismerni az ott élő magyarság életét. Bepillantást nyerhetünk egy helyi általános mindennapjaiba.

Román Péterné szervező tanár

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 424 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-11-09

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezést a Kossuth iskola október 20-án. Az ünnepi műsort a hetedik osztályos tanulók adták.

A szereplők szavalatai, az énekkar drámai hangulatú dalai, a tánc és a forradalmat jelképesen megjelenítő dramaturgiai elemek emelkedett hangulatot teremtve emlékeztettek elődeink hősiességére, s nemzeti ünnephez méltóan az összetartozás érzését keltették.

... Tovább »

Megtekintések száma: 387 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-10-26

2017-ben ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Az Arany-emlékév kapcsán indította országjáró körútjára a Petőfi Irodalmi Múzeum az író életét és munkásságát bemutató mozgókiállítását, amely a humán munkaközösség közreműködésével október 13-án iskolánkba is ellátogatott. Az egyedi látványvilágú kiállítást mindhárom intézmény tanulói örömmel és kíváncsisággal telve látogatták. A tárlat versek, képek, relikviamásolatok, játékok és digitális eszközök segítségével mutatta be Arany János életművét, s költészetének máig ható jelentőségét. Igazi élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Képek ITT

Farkas Ingrid

 

Megtekintések száma: 364 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-10-26

 Idén nyártól országszerte útnak indult a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása, az „Arany 200 busz”.

 A 200 éve született Arany János előtt tisztelgő kiállítás iskolánkba is ellátogat október 13-án. Az egyedi látványvilágú kiállítás verse ... Tovább »

Megtekintések száma: 383 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-10-08

Kedves Kossuthos Szülők és Diákok!

Az iskolai étkezésre az alábbi időpontokban lehet beiratkozni:

Alsó tagozat: 2017. augusztus 24.(csüt.) 8-16 óra között.

Felső tagozat: 2017. augusztus 28-29.(hétfő-kedd) 8-16 óra között.

A beiratkozáshoz egy igénylőlap kitöltése szükséges, melyet a szülőnek alá kell írnia.

Kérem, hogy a kedvezményre jogosító igazolásokat mindenki hozza magával! (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat, tartós betegség miatt emelt családi pótlékról szóló határozat, 3 vagy több gyermek után járó családi pótlék igazolás a MÁK-tól.)

Megtekintések száma: 317 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-08-21

1 2 3 ... 6 7 »
<