Főoldal » Anyag-archívum

Kedves Kossuthos Szülők és Diákok!

A tankönyvosztás időpontjai.

Alsó tagozat: 2017. augusztus 24. 8-17 óra között.

Felső tagozat: 2017. augusztus 28-29. 8-17 óra között.

2017. szeptember 1. pótosztás lesz azok részére, akik nem jelentek meg, vagy javítóvizsgáztak.

Helye, az iskola tornaterme.

 

Megtekintések száma: 177 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-08-21

Tisztelt Szülők!

A 2017/2018. tanévben a Kossuth Lajos Iskolában (Sajószentpéter, Kossuth út 195.) első osztályos tanulók diákigazolványai 2017. július 19-én (szerdai ügyeleti napon) 8-13 óráig átvehetők az iskola gazdasági irodájában.

Akik nyáron nem veszik át a diákigazolványukat, az évnyitón megkapják az osztályfőnöküktől!

Köszönettel:

Katonáné Sipos Ildikó
iskolatitkár

Megtekintések száma: 157 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-07-06

A Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából idén nemcsak dicséret jár a kitűnő bizonyítvány mellé, hanem ajándék cirkuszjegy is. A jegy átvehető minden nap 14 óráig 2017. június 30-ig az osztályfőnököktől.

Mindenkinek jó pihenést!

Megtekintések száma: 149 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-06-27

Tájékoztató
a nyári szünet időtartamára eső szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről

 

A Sajószentpéter Városi Önkormányzat tájékoztatja az érintetteket, hogy az 1997. évi XXXI. tv. 21/C.§-a és az 1/2011.(I.24.) önkormányzati rendelet 3/B.§ (1) bek. és (2) bekezdés a) pontja alapján a szünidei gyermekétkeztetés keretében a 2016/2017. nevelési évben, tanévben a nyári tanítási szünet időtartama alatti

- 2017. június 19. – augusztus 18. közötti -

45 munkanapon a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére az önkormányzat ingyenesen biztosít napi egyszeri déli meleg főétkezést a sajószentpéteri állandó lakóhellyel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező

* hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére, valamint

* a rendelkezésre álló pénzügyi keret mértékéig a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, 1-8. évfolyamon nappali rendszerű oktatásban résztvevő gyermekek részére.

Az adott szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt vizsgálni kell, hogy a szünidei gyermekétkeztetés megkezdésekor a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága, hátrányos, halmozottan hátrányos helyzete az azt megállapító határozat alapján fennáll-e. Ha a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a szünidei gyermekétkeztetés megkezdését meg ... Tovább »

Megtekintések száma: 621 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-05-16

Perényi Barnabás vezetői programja, ennek véleményezése, valamint a szavazás eredménye letölthető és elolvasható az alábbi linkről.

Vezetői program

Megtekintések száma: 270 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-05-16

2017 április 21-én a szakmák éjszakáján 8. évfolyamos tanítványaim egy festési feladatban vettek részt a Pattantyús Szakközépiskolában. Az óriási vásznakat azután az iskola épületének homlokzatán az oszlopokon helyezték el. Tanítványainak nagyon jól érezték magukat ebben a rendkívül talányos feladatban. A végeredmény nagy örömet okozott mindannyiunknak.

Andrásiné Palkó Ágnes

Megtekintések száma: 207 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-05-04

Ma reggel szomorúan búcsúztunk a szállásunktól, ahol az elmúlt néhány napot töltöttük. Deregnyőben a református egyház épületébe voltunk elszállásolva.

Első megállónkhoz utaztunk, Nagyráskára mentünk, ahol egy nagy tanyán találkoztunk a régi magyar állatfajtákkal. Megnéztük a manapság ritka bivalyt is, akiket nem lehetett lefényképezni, mert a féltek a fényképező géptől, mi pedig attól, hogy a vaku fényére felbőszülnek. Nyuszikákat, kis kecskéket, lovakat, kis pónit, kis csacsit is simogattunk. Megnéztük közben a pulykát, a libát, a kacsát, a fácánt és a malacot illetve beszélgettünk a pulykákkal. Utána elmentünk a gazdaság területén található múzeumba, ahol régi használati tárgyakat néztünk meg, amik közül többet ma is használnak a lovaknál. Ezután mindenki nagy örömére lovagoltunk. Senki sem esett le nagy örömünkre. Viki nénit is feltoltuk a lóra J (azért ez nem teljesen így történt).

Ezután Bodrogszerdahelyre utazunk, ahol a Vécsey kastélyt látogattuk meg. Itt Kossuth Lajosról hallgattunk meg különböző történeteket, majd emlékszalagot kötöttünk a Kossuth emléktáblánál és fotókat is készítettünk.

Elmentünk körutazásunk utolsó helyszínére Borsiba, ahol II. Rákóczi Ferenc fejedelmünk is született. Hallottunk életéről. Vezetőnk Pis ... Tovább »

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 204 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-04-27

Nehézkes felkelés és a reggeli után buszra szálltunk és újra útnak indultunk.

Először Királyhelmecen álltunk meg, itt megnézhettük a Csonkavárat, ami arról kapta a nevét, hogy félkész állapotban maradt, mert nem tudták befejezni az építését. Miután lementünk a várból, megnéztük Lórántffy Zsuzsanna szobrát, amit az első és második világháború áldozatainak emlékére állítottak, azért mert adományozott a városnak. Továbbsétáltunk a főtérre, ahova magyar emlékeket állítottak, annak ellenére, hogy ez rossz következményekkel is járhatott volna.

Második megállónk egy magyar nyelvű iskola volt, melynek diákjaival együtt átsétáltunk a közeli református templomba. Ott adtuk, adták elő a műsorokat, amellyel mindenki készült. Ezután eltöltöttünk pár érdekes tanórát a gyerekekkel és megtekinthettük, hogy ők hogyan tanulnak.

Következő állomásunk az Árpád-kori földvár maradványai volt. Erről megtudhattuk azt, hogy az avarok vették át a várat a hunok után és, hogy külön volt a szolgabejárat és bejárat az uraknak., illetve a Laborc folyó történetét is megismerhettük.

Kis idő elteltével elmentünk egy házba, ami az akkori korból maradt meg :) és aszerint volt berendezve.

Még két úticélunk ma ... Tovább »

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 250 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-04-25

Reggeli után elindultunk a busszal és elérkeztünk az első úticélunkhoz a Leleszi kolostorhoz.

Ebben az épületben láthattuk azt, amit sok ember nem láthat, a freskókat az akkori időkből. Második megállónk a Királyok Hídja volt. Itt az idegenvezetőnk beszélt a híd történetéről. Harmadjára Szirénfalvára érkeztünk a falu az ott elfolyó folyóról kapta a nevét. Bementünk egy tájházba, ahol megismerhettük az emberek életét a II. világháborúban. Volt szerencsénk találkozni egy bácsival, aki átélte ezt és mesélt is róla nekünk.

Ezután elsétáltunk az ukrajnai határhoz, aminek szintén megismerhettük történetét többek között azt is, hogy régen Szovjetunió határa is volt.

Következő megállónk Dobóruszka volt. Itt bementünk egy templomba, ahol Péter bácsi mesélt nekünk a Dobó család életéről. A templomról pedig azt tudtuk meg, hogy kezdetben csak egy nyolcszögletű kápolna volt, amit 1796-ban újraépítettek, ekkor kapta végleges formáját. Érdekessége a falon lévő eltüntethetetlen repedés, ami régebben a déli kijárat volt. 1912-ben Fört Ernő hozzáépített a templomhoz, de a világháború miatt leállt ez a folyamat, viszont később befejezték.

Legutoljára az "interaktív múzeumba" látogattunk el. Ezután a hosszú és f ... Tovább »

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 307 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-04-24

Utazás Szlovákiában

Utazásunk Sajószentpéterről indult. A buszon ülve hamar eltelt az idő és már Szlovákiában voltunk.

Első megállónk Kassában volt, ahol a régi városfal kapuját tekinthettük meg. Egy rövid történet után a címerről esett pár szó. Később csapatmunkát kaptunk, melyben magunkra utalva kellett tájékozódni és öt különböző épületet kellett meglelni. Ezek után egy csodálatos templomot nézhettünk meg, a Szent Erzsébet Főszékes Egyházat. Majd a Miklós börtönről hallhattunk pár szót. Azután egy Rákócziról szóló múzeumben kaptunk idegenvezetést. Visszatértünk a buszhoz és egy röpke óra múlva Tőketerebesre értünk. Az Andrássy kastély francia kertjében és Angol parkjában gyönyörködhettünk. Végül a szállászra érkeztünk és rövid szabadfoglalkozás múlva megvacsoráztunk.

Kaptunk egy kis szabadfoglalkozást, de már a napot foglaljuk össze és minden csoport remél egy jó helyezést.

Behunszky Eszter
Deregnyő, 2017. április 23.

 

 

Kategória: Határtalanul | Megtekintések száma: 238 | Hozzáadta:: Gábor | Dátum: 2017-04-23

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
<